Immo Surplus

blijf op de hoogte van de nieuwste panden +32 (0)16 29 29 40

Appartementen met zeezicht goedkoper

Appartementen met zeezicht goedkoper
Vastgoed aan de kust is nog steeds in trek, dat blijkt uit het aantal transacties. In het eerste trimester van 2017 werd aan de kust, net zoals op nationaal niveau, een recordaantal vastgoedtransacties afgesloten.
De kustgemeentes die de sterkste stijging ondervonden waren respectievelijk Blankenberge, Heist-aan-Zee en Knokke. Daar trof men in de laatste 12 maanden een continue stijging van het aantal transacties. Knokke en Oostende zijn kustgemeenten waar de meeste vastgoedactiviteit waargenomen werd.

De gemiddelde prijs van een appartement aan de kust klokte in het eerste semester 2017 af op 273.000 euro versus 315.907 euro voor een dijkappartement. Een kustappartement kostte een kleine 6% meer dan een appartement in de provincie West-Vlaanderen en 16% meer dan een Belgisch appartement.

Met een gemiddelde prijs van 315.907 euro kostte een appartement aan de dijk aan de Belgische kust in het eerste semester van 2017 zo’n 15,7% meer dan een ander kustappartement. Het gaat om een daling van -8,3% tegenover 2016.

Notaris Bart van Opstal: “Dijkappartementen liggen dit ogenblik wat moeilijker in de markt. Gemiddeld genomen zijn het vaak oude appartementen die doorgaans sneller om renovatie vragen, rekening houdend met hun specifieke ligging. Het gaat om werken aan gevels en ramen, maar ook aan gemeenschappelijke delen binnenin de gebouwen. Die bijkomende kosten schrikken een aantal kopers af.”

Bron: Fednet
overzicht