Immo Surplus

blijf op de hoogte van de nieuwste panden +32 16 29 29 40

Het sectorprotocol voor plaatsbezoeken is een feit

Het sectorprotocol voor plaatsbezoeken is een feit
Het protocol werd recent uitgeschreven door de sectorfederaties CIB Vlaanderen en Federia, alsook het BIV, en dit op expliciete instructie van de bevoegde kabinetten en na advies van het corona-commissariaat.

Concreet:

  • Ieder kantoor krijgt een corona-coördinator. Dat wordt heden in alle sectorale protocollen verplicht; het is dus niet iets specifiek voor de vastgoedsector. De corona-coördinator is verantwoordelijk voor de implementatie van alle voorzorgsmaatregelen en veiligheidsvoorschriften.
  • Het protocol legt specifieke richtlijnen op bij de organisatie van een bezoek maar ook bij waardebepalingen, expertises, fotoshoots, etc.
  • Bij een plaatsbezoek mogen maximaal drie volwassen personen aanwezig zijn, geen rekening houdend met de vastgoedmakelaar en eventuele bewoners.
  • Indien een persoon een risico-contact heeft gehad, in afwachting is van testresultaten, positief werd getest of op eender welke wijze valt onder een quarantaineverplichting kan het bezoek uiteraard niet doorgaan. Daarom dringt het protocol er op aan dat geïnteresseerden, bewoners, … dergelijke situatie snel moeten melden aan het vastgoedkantoor.
  • Plaatsbezoek gepland? Bekijk vooraf nog even dit filmpje:

Een plaatsbezoek gepland met een vastgoedmakelaar? Geen probleem!

Wil je meer weten over het sectorprotocol? Download het hier.

Bron: CIB.be
overzicht