Immo Surplus

blijf op de hoogte van de nieuwste panden +32 16 29 29 40

De heraanleg van Nobelberg is gestart

De heraanleg van Nobelberg is gestart
Op maandag 18 september zijn de voorbereidende werken gestart aan Nobelberg in Holsbeek. De voorbereiding heeft betrekking op de nutsleidingen. Vervolgens zal aannemer Vanhoeyveld de uitgeslepen betonvakken- en delen van het voetpad opbreken, waar de nutsleidingen zullen komen. Ook een aantal muurtjes en afsluitingen worden weggenomen. Vanaf dan is de Nobelberg onderbroken en geldt de omleidingsweg via de E314 of de Aarschotsesteenweg voor het doorgaand verkeer tussen Holsbeek-Dorp en Leuven. Voor lokaal verkeer komt er een omleiding via Gebroeders van Tiltstraat.

Zodra de voorbereidingswerken klaar zijn, begint de aanleg van de nutsvoorzieningen (water, data/televisie en elektriciteit).

Na de aanleg van nutsleidingen volgt enkele maanden later de nieuwe riolering, met aparte buizen voor afvalwater en hemelwater. Langs beide zijden van de Nobelberg komt er een veilig fiets- en voetpad, zoals dat er al ligt op de Leuvensebaan, de Kortrijksebaan en de Rotselaarsebaan. Een wegdek in asfalt vervangt de oude betonvakken, en langs de weg komen nieuwe verlichtingspalen met LED-lampen die ’s nachts gedimd kunnen worden.Bron: Holsbeek.be
overzicht