Immo Surplus

blijf op de hoogte van de nieuwste panden +32 16 29 29 40

verkooptraject

verkooptraject op maat

U verkoopt niet elke dag een huis of appartement. De vastgoedmarkt is bovendien heel complex: prijzen, strategieën, promotie, formaliteiten, wetgeving, attesten, ...

Wij verkopen wél elke dag een huis. En we kennen de complexe wereld van het vastgoed door en door. Sterker nog: we voelen er ons wonderwel in thuis. En die kennis en ervaring delen we graag met u bij de verkoop van uw pand. Dat is onze surplus als vastgoedmakelaar.

de optimale strategie

Vastgoed is geen speelgoed. Daarom gooien we uw pand nooit blind of zonder voorbereiding op de markt. Integendeel: we kruipen altijd eerst even met u rond de tafel en bespreken de voor- en nadelen van verschillende verkoopstrategieën.

Snelle of trage verkoop?

Moet uw pand meteen onder de hamer? Dan verliezen we geen seconde en bieden we uw huis of appartement tegen de beste voorwaarden aan. We gebruiken een hele waaier van kanalen om uw eigendom onmiddellijk aan te prijzen. Zo vindt u snel gegadigden en komt de verkoop snel tot stand.

Staat u niet onder tijdsdruk? Dan werken we samen met u een optimale verkoopstrategie uit. En spelen we alle troeven van uw pand uit.

Promotie of discretie?

Doelgerichte promotie zorgt voor een flinke toename in het aantal geïnteresseerden voor uw huis of appartement. En dus raden we die strategie bijna altijd aan. Maar misschien houdt u het liever stil dat uw huis van eigenaar verandert. En wilt u helemaal geen bord in uw voortuin en een vermelding op onze website. Geen probleem: dan nemen we rechtstreeks contact op met potentiële kopers in ons uitgebreide netwerk.

Een eigen stijl?

Iedere woning, appartement of grond is uniek. En dus verdient het een eigen aanpak bij de vastgoedverkoop. Dat maatwerk gaat heel ver: van prijsbepaling over timing, tot advertising en de benadering van potentiële kopers. We luisteren graag naar uw input, en verrijken die met onze professionele kijk.

een proactieve begeleiding

We maken de verkoop van uw pand graag zo eenvoudig mogelijk: u geeft ons de opdracht, en maakt aan het eind de deal rond. En voor alle complexe tussenstappen vertrouwt u op ons. Wij zorgen voor alle administratieve verplichtingen en geven een antwoord op al uw vragen.

We zorgen voor de juiste attesten

Bij elke verkoop hebt u een reeks administratieve verplichtingen. U moet een bodemattest aanvragen, net als een uittreksel uit de kadastrale legger en een stedenbouwkundige informatiefiche. En ook een energieprestatiecertificaat en elektriciteitsattest moet u kunnen voorleggen. Wij vragen die documenten bij de juiste instanties op, of laten ze opmaken door onze leveranciers. Snel, efficiënt en tegen de minimale kostprijs.

We regelen uw praktische verplichtingen

We nemen alle zorgen uit uw handen vanaf het moment waarop u ons de opdracht geeft. We regelen de contacten tussen uw notaris en die van de koper, zorgen voor plaatsbezoeken, maken een compromis op en laten de akte voorbereiden.

We omringen u met goede raad

Hebt u vragen tijdens uw verkooptraject? Dan beantwoorden we die meteen. Of we verwijzen u door naar een specialist in ons netwerk: advocaten, aannemers, ... Zo geniet u altijd van maximale kennis.

de optimale promotie

Zelfs uw messcherp geprijsde en perfect afgewerkte pand blijft onverkocht als u het niet bij uw potentiële kopers bekendmaakt. En daarom hebt u nood aan een doordachte promotiestrategie.

De juiste media

Onze website is een krachtig promotiewapen: uw pand krijgt er een prominente plaats en komt zo onder de aandacht van veel kandidaat-kopers. En daarnaast gebruiken we een hele waaier van kanalen om uw huis of appartement aan te prijzen: Immoweb, andere immobiliënsites, vastgoedkrantjes, ... Uiteraard zorgen we ook voor een duidelijk bord in uw tuin of aan uw voorgevel.

De juiste argumenten

We weten welke argumenten scoren bij uw doelgroep. En dus zetten we die extra in de verf. Zo springt uw advertentie er altijd uit en wekt hij extra aandacht van potentiële kopers.

Verkoop in stilte

Kiest u voor een verkoop zonder promotie? Dan benutten we de kracht van ons kopersnetwerk. Daarin vinden we gegarandeerd kandidaten voor uw pand. Zonder dat u veel ruchtbaarheid geeft aan de transactie

Hulp bij verkavelingen

Wilt u eindelijk eens verdienen aan die braakliggende familiegrond? Hebt u er al eens aan gedacht om uw grond in tweeën te verdelen? Of in meerdere percelen? Die ingreep levert u veel extra inkomsten op bij een verkoop. Tenminste, als u voldoet aan de regels die uw stad of gemeente voorschrijft. immo surplus begeleidt u graag in uw verkavelingstraject. En gaat daarbij geen enkele hindernis uit de weg.

Administratief onderzoek en veldonderzoek

Is uw grond geschikt voor verkaveling? Welke regels moet u daarbij respecteren? Welke panden kunnen er straks op uw verkochte grond gebouwd worden? En wat betekent dat voor de waarde per vierkante meter? We onderzoeken al uw verkavelingsvragen van naaldje tot draadje.

Hebben we daarbij behoefte aan specialisten? Dan schakelen we een landmeter, architect of aannemer in.

Commerciële feeling

Het succes van uw verkavelingsproject schuilt soms in een klein hoekje. Komt u een handvol vierkante meters tekort? Dan kunnen we die misschien van uw buren losweken. Kampt u met een lastige erfdienstbaarheid? Dan weet onze advocaat misschien raad. In elk geval laten we geen enkele commerciële opportuniteit onbenut.

Voorbereiding tot in de puntjes

Wilt u graag al een ontwerp van een architect voor u met de verkoop start? Zou u graag begeleid worden bij de verkoop van de verschillende percelen? Dan staan we met ons hele team voor u klaar.

maak een vrijblijvende afspraak