Immo Surplus

blijf op de hoogte van de nieuwste panden +32 16 29 29 40

Huizen worden schaars op de huurmarkt

Huizen worden schaars op de huurmarkt

Het aantal huurhuizen slinkt

Bij twee op de drie verhuringen op de Vlaamse vastgoedmarkt gaat het om appartementen. De gemiddelde huurprijs ervan heeft de grens van 700 euro bereikt. Intussen slinkt het aantal huurhuizen zienderogen. Dat blijkt uit de eerste CIB-Huurbarometer, waarbij meer dan 36.000 in 2018 ondertekende woninghuurcontracten in Vlaanderen geanalyseerd werden. Weinig verrassend blijkt Vlaams-Brabant de duurste provincie om te huren (gem. €896). Bij de Vlaamse centrumsteden spannen Mechelen (€808) en Antwerpen (€806) de kroon. In Mechelen is dat vooral omdat er in 2018 vrij veel rijhuizen werden verhuurd; Antwerpen is voor quasi alle woningtypes de duurste stad.

Barometer

De CIB-Huurbarometer geeft voor het eerst een zicht op de belangrijkste prijsgegevens uit meer dan 36.000 woninghuurcontracten die in 2018 via bemiddeling door een vastgoedkantoor tot stand zijn gekomen.

Naar schatting worden er jaarlijks in Vlaanderen 80.000 à 100.000 woninghuurcontracten ondertekend. De CIB-Huurbarometer toont aan dat meer dan één derde van de verhuurders kiest voor de kwalitatieve dienstverlening van een vastgoedprofessional. Terecht, want zo kan de verhuring vlot verlopen en wordt de verhuurder van heel wat rompslomp verlost.


Bron: CIBWeb
overzicht