Immo Surplus

blijf op de hoogte van de nieuwste panden +32 16 29 29 40

Nuttige tips voor thuiswerken

Nuttige tips voor thuiswerken

1. TREK EEN GRENS TUSSEN PRIVÉ EN WERK

Thuis werk je efficiënter, maar voor je het weet ben je huishoudelijke klusjes aan het doen tijdens de werkuren! De grens tussen privé en werk vervaagt en dat is een gevaar. Trek je geen duidelijke grens dan verdwijnt je productiviteit als sneeuw voor de zon. Hou je privé-zaken voor na de werkuren en focus je op je werk als het moet.

2. CREËER EEN INSPIRERENDE WERKPLEK

Ook thuis moet je je goed voelen als je aan het werk bent. Een aparte werkplek kan zeker een pluspunt vormen. Een exclusieve ruimte waar je ongestoord kan werken. Richt deze plek ook in als een echt kantoor, met een goed bureau, een comfortabele bureaustoel, goede verlichting en een complete uitrusting. Zo draai je ook mentaal de knop om en bruis je van de energie.

3. ZORG ERVOOR DAT JE BUREAUSPULLEN BINNEN HANDBEREIK LIGGEN

Zorg ervoor dat je je kantoorbenodigdheden centraliseert. Niets is minder efficiënt dan je perforator tussen het speelgoed van de kinderen te moeten gaan zoeken. Zorg voor een nette werkplek, waar al je bureauspullen binnen handbereik liggen. Gaat het toch om een multifunctionele ruimte, dan bestaan er hele leuk opbergdozen waar je je spullen in kan wegbergen tot de volgende sessie.

4. HOUD JE AAN DE KANTOORROUTINE

Het werkt makkelijker als je de dagindeling van op kantoor volgt, dat zorgt voor structuur. Je werkt, neemt, pauze, luncht, werkt weer verder… Dit verhoogt de productiviteit, daar mag je zeker van zijn.

5. ZORG VOOR DAGLICHT

Niets aangenamer dan wat daglicht op je werkplek en anders toch zeker voldoende verlichting. Hoe meer daglicht, hoe meer energie. Hierdoor krijg je een boost en ga je harder werken en meer gedaan krijgen op dezelfde tijd.


Bron: Immovlan.be
overzicht